Παιγνιοθεραπεία-Θεραπευτικό Παιχνίδι (PlayTherapy)

   

     Η Παιγνιοθεραπεία είναι ένα μοντέλο μη –  κατευθυντικής ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης, που απευθύνεται σε παιδιά από 3 ως 12 ετών  και εντάσσεται στις Θεραπείες μέσα από την Τέχνη.Τα παιδιά χρησιμοποιούν τα παιχνίδια για να εκφράσουν τη δική τους ιστορία και συναισθήματα χωρίς απαραίτητα να χρησιμοποιούν λέξεις.Στην Παιγνιοθεραπεία το ίδιο το παιχνίδι, το οποίο αποτελεί το φυσικό μέσο έκφρασης και επικοινωνίας του παιδιού, είναι το μέσο της θεραπείας.

        Το θεραπευτικό παιχνίδι είναι μία εξελιγμένη μορφή ψυχοθεραπείας.Μέσω της προσέγγισης το παιδί κατανοεί καλύτερα τον εαυτό του, τα συναισθήματά και τις πράξεις του (δηλαδή τον εσωτερικό του κόσμο) αλλά και τα συναισθήματα και τις πράξεις των άλλων (δηλαδή τον εξωτερικό του κόσμο). Ο στόχος της θεραπείας είναι να απελευθερωθούν οι δυνατότητες του παιδιού και να μπορέσει να εκφράσει στο περιβάλλον του τα συναισθήματα, τον τρόπο που βιώνει τις σχέσεις του με τους άλλους, το πως κατανοεί το περιβάλλον γύρω του, να νιώσει ασφάλεια και εμπιστοσύνη στη διαδικασία. Βοηθά το παιδί να εκφραστεί, να εξερευνήσει τα συναισθήματά του και να κατανοήσει τις καταστάσεις που βιώνει.

       Από τον Σεπτέμβριο του 2019 εξειδικευμένη παιγνιοθεραπεύτρια θα πραγματοποιεί τις συνεδρίες στο κέντρο μας.Για πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 2310540217 ή να στείλετε μήνυμα στο nous.kai.logos@gmail.com