Νέα

Η Δοκιμασία

 

 

Η ∆οκιμασία «Παϊς» αναπτύχθηκε από τη Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Αθηνών και αποτελεί μία αναπτυξιακή δοκιμασία ανίχνευσης διαταραχών επικοινωνίας αυτιστικού φάσματος.

 

ΠΡΩΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

 

Στο πρόγραμμα ‘ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ’ πραγματοποιείται αξιολόγηση του παιδιού από τους θεραπευτές του κέντρου μας την πρώτη εβδομάδα. Με αυτό το τρόπο δημιουργείται το προφίλ του παιδιού με συγκεκριμένη εξατομικευμένη στοχοθεσία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να κλείσετε δωρεάν ραντεβού ενημέρωσης με την υπεύθυνη θεραπεύτρια του προγράμματος στο τηλέφωνο 2310540217. 

Ψυχοθεραπεία

 

 

Στο κέντρο ειδικών θεραπειών  "Νους και Λόγος" η διαδικασία αξιολόγησης, διερεύνησης και θεραπείας των αναφερομένων προβλημάτων διεξάγεται στο πλαίσιο μιας συστημικής προσέγγισης κατά την οποία η θεραπεία λαμβάνει υπόψη όλα τα  συστήματα μέσα στα οποία υπάρχει το άτομο. 

Ώρα Διαβάσματος

Για πολλά παιδιά η διαδικασία διαβάσματος και υλοποίησης των σχολικών υποχρεώσεων δεν αποτελεί ευχάριστη στιγμή στην καθημερινότητα τους. 

Ο Αυτισμός στην Ελλάδα του σήμερα

 

 

Ένα πλούσιο και πολύπλευρο ντοκιμαντέρ με θέμα τον αυτισμό δημιούργησε η επιστημονική ομάδα του doctorkids.gr. To ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τον αυτισμό σε όλες τις εκφάνσεις και απαντώνται ερωτήσεις που απασχολούν χιλιάδες γονείς. Την σκηνοθετική και επιστημονική επιμέλεια ανέλαβε ο λογοθεραπευτής από τη Θεσσαλονίκη Γιάννης Κυβρακίδης.

Τι είναι η εργοθεραπεία;

 

Η εργοθεραπεία είναι το μόνο επάγγελμα που βοηθά τους ανθρώπους σε όλη τη διάρκεια της ζωής να κάνουν τα πράγματα που πρέπει ή επιθυμούν μέσω της θεραπευτικής χρήσης των δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής. Οι επαγγελματίες εργοθεραπευτές βοηθούν άτομα όλων των ηλικιών να ζουν τη ζωή τους στο έπακρο, βοηθώντας του να προωθήσουν την υγεία και να αποτρέψουν ή να ζήσουν καλύτερα με έναν τραυματισμό, μια ασθένεια ή μια αναπηρία (AOTA, 2020).

Παιδί & Γραφή

  

Η γραφή και η σωστή σύλληψη του μολυβιού είναι συχνά ένας προβληματισμός των γονέων, αλλά και των δασκάλων. Πολλά ερωτήματα αναδύονται: ποιος είναι ο σωστός τρόπος σύλληψης των εργαλείων γραφής, πότε το παιδί πρέπει να πιάνει σωστά το μολύβι, γιατί είναι σημαντικό να πιάνει καλά το μολύβι; 

Δραστηριότητες που προάγουν την ομιλία και την γλωσσική ανάπτυξη παιδιών 4-6,σύμφωνα με την Αμερικανική κοινότητα Λογοπαθολόγων

 

 

Θέλετε να κάνετε ανίχνευση δυσκολιών σχετικά με την καθυστέρηση λόγου; Κάντε δωρεάν λήψη της εφαρμογής εδώ: https://doctorkids.gr/el/page/download_app 

Αγγελία εργασίας: ζητείται εργοθεραπευτής/τρια

 

 

Ζητείται εργοθεραπευτής/τρια για το κέντρο ειδικών θεραπειών 'Νους & Λόγος' στην Θεσσαλονίκη. Επίσης ζητείται εργοθεραπευτής/τρια για το κέντρο ειδικών θεραπειών 'Νους & Λόγος' στα Σέρβια Κοζάνης. Η αγγελία αφορά μόνο πτυχιούχους εργοθεραπευτές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τα βιογραφικά τους στην διεύθυνση nous.kai.logos@gmail.com.

Ο σύλλογος «Νους Λόγος & Άθληση» σε σεμινάριο με θέμα «το μπάσκετ στα παιδιά με αυτισμό»

Ο σύλλογος «Νους Λόγος & Άθληση» και το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών «Νους & Λόγος» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την επίσκεψή τους στο Βελιγράδι στις 23-25 Σεπτεμβρίου 2016. 

Σύλλογος

Η Θεσσαλονίκη έρχεται ξανά με νέες ιδέες και καινοτόμες προσπάθειες για να δώσει στο μπάσκετ ακόμα μεγαλύτερη δυναμική. Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του συλλόγου...